Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Melyik nadrághoz milyen zokni?

Melyik nadrághoz milyen zokni?

Érdekes módon élénk a vita azt illetően, hogy a férfi divat milyen zoknit enged meg a nadrág és cipő kiválasztását követően, és bár az elegáns megjelenés igen apró részletének mondható, annyira nem is mindegy, melyik párt húzzuk ki vakon a nagy készülődésben.

Természetesen mindenkinek megvan a saját stílusa, és nincs olyan írott szabály, amitől nem térhetünk el, főleg a 21. században, azonban a legtöbb esetben mégis jobban járunk, ha a cipő helyett a nadrághoz igazítjuk a zokni színét és mintáját.

A magyarázat igen egyszerű. A zokni segítségével egy könnyed átmenetet kell képeznünk a nadrág és a cipő között, elkerülve az éles törést a kettő között, még akkor is, ha épp felhúzódik a nadrág egy-egy mozdulat során.

Persze ha valahol a legelegánsabb formánkat kell elővennünk, a fekete öltöny fekete cipővel amúgy sem hagy sok választást.

Azonban ahány ház, annyi szokás. Mivel nincs kőbe vésve ez a szabály, dönthetünk úgy, hogy zokni látszata nélkül, bokát villantva, titokzokniban jelenünk meg sportosan elegáns öltözékben, az viszont végképp igaz, hogy aki zokniba szeret aludni, az férfi hálóruha mellé bátran válogathat a viccesebbnél viccesebb zoknik közül is.

Amit ilyenkor fontos szem előtt tartanunk, hogy ha figyelmen kívül szeretnénk hagyni ezt a szabályt, érdemes egy lényegesen eltérő szín mellett maradnunk, ugyanis egy néhány árnyalatos eltérés azt a benyomást keltheti, hogy megpróbáltuk nadrágunkhoz igazítani a zoknit, azonban ez aligha sikerült.

Összességében, ha egy formális eseményről van szó, maradjunk a nadrág színével megegyező zokninál, de ha kötetlenebb eseményre vagyunk hivatalosak, bátran kísérletezhetünk a zoknikkal. Persze a kirívó mintákat próbáljuk kerülni. Arany középútnak pedig a titokzokni mondható, ami remekül kiegészít bármilyen sportosan elegáns öltözetet.