Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen szín illik bőrtónusodhoz?

Milyen szín illik bőrtónusodhoz?

Indul a strandszezon, ami felveti az ilyenkor mindig nagy fejtörést okozó kérdést. Milyen színekben jelenjek meg a strandon? Mivel ilyenkor a nagy melegre való tekintettel lengébben öltözünk, jóval többet mutathatunk meg bőrünkből, mint a hűvösebb évszakokban, így fokozottan érdemes bőrünkhöz igazítani ruháinkat.

Ehhez elsősorban meg kell állapítani saját bőrtónusunk, ami szerint megkülönböztetünk hideg, meleg és semleges bőrtónust. Legegyszerűbb módja, hogy megtaláljuk saját bőrtónusunk, ha tiszta arccal kiállunk a természetes fényre egy fehér cetlivel, hogy viszonyítási alapként lássuk, milyen alaptónussal rendelkezünk.

Ha rózsaszín, esetleg kékes árnyalatot vélünk felfedezni, akkor hideg, ha sárgás, barackos, világosbarnás, akkor meleg, ha pedig zöldes, vagy szürkés árnyalatot látunk, akkor bizony semleges bőrtónusunk.

Ezt egészíti ki szemünk és hajunk színe is, a hideg tónusúaknak kékes, szürkés a szeme, haja pedig szőke vagy egészen világos barna, a meleg bőrtónus mellé pedig barna szem, és sötét haj jár.

Hideg bőrtónushoz

Ha te is a „hideg” csoportba tartozol, ihletett meríthetsz az óceán és a tél színei közül. Smaragdzöld, élénk kékek, mély lila, rózsaszín hideg árnyalatai, de a levendula is nyerő választás lehet strandruhának. Ha melegebb színt keresnél magadnak, válaszd a halvány rózsaszínt, élénk pirosat vagy vöröset, melyek remekül kiemelik bőröd tónusát.

Meleg bőrtónushoz

Meleg színek közül bőven válogathatsz, pirosak, barackvirág szín, korall, narancsok, arany és a sárga is bátran megjelenhet öltözködésedben, de viselhetsz a férfi divat szempontjából is népszerű krémszínek, mohazöld, olíva, vagy cappuccino színek közül is.

Semleges bőrtónushoz

Ha semleges bőrtónusod, akkor szerencsés vagy. Mivel sem meleg, sem hideg bőrtónussal nem rendelkezel, bátran használhatod a teljes színskálát kedvedre, akár a megfelelő női hálóruha vagy új kedvenc női felsők nyomában jársz. Egyedül arra figyelj, hogy pasztell árnyalatokat használj, ne viselj túl élénk, harsány színeket.